Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Nu te arunca pe trecerea de pietoni! Priveste stanga-dreapta! Nu te baza pe franele masinilor din trafic si pe reflexele soferilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula si cu-n prieten au mers la un hotel. Cand au ajuns la receptie, ei au aflat ca camera lor era la etjul 100. Pe scari, la etjul 40, zice prietenul lui Bula: Bubububula La etjul 60, prietenul lui Bula zice: Bubububula La etajul 100, prietenul lui Bula iar zice: Bubububula Ce vrei?! Am uitat cheile jos au inceput sa coboare. La etjul 60, prietenul lui Bula spune: Bubububula La etjul 40, prietenul lui Bula iar spune: Bubububula Cand au ajuns in sfarsit la receptie, Prietenul lui Bula iar incepe: Bubububula Ce mai vrei?!Tu chiar nu stii de gluma?!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMI_ ATIU_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult