Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!
› vrei zodia taCultura generala
Kriptonul (Kr) este un element chimic gazos. Kriptonul este un gaz nobil si rar, cunoscut pentru faptul ca este incapabil sa se asocieze intr-o maniera stabila cu alte elemente chimice. Kriptonul este folosit la umplerea becurilor cu incandescenta sau pentru a detecta scurgerile din containerele industriale sigilate. Kriptonul nu are legatura cu kriptonita, acel cristal verde din benzile desenate, ce are un efect nociv asupra lui Superman. Acel cristal verde este doar fictiune.
› vrei mai multBancul zilei
Un englez de familie buna este intrebat care e diferenta dintre Anglia, Irlanda si Scotia. El raspunde cu urmatorul exemplu:
- Daca o persoana in Anglia este invitata la ceai si cere mai mult zahar, va primi de la stapina casei o bucatica foarte mica. In Irlanda, stapina casei ii va intinde zaharnita si o va ruga sa se serveasca. Daca in Scotia ar fi formulata o astfel de dorinta, stapina casei ii va spune incetisor: "nu ati amestecat destul ceaiul".
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ NF_ _ I_ NALA
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.