Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


E bine sa te porti frumos cu prietenii din grup, chiar daca ei mai gresesc fata de tine. Nu lasa mandria sa iti strice imaginea. Toti stiu ca esti un exemplu de bune maniere cand vine vorba de comportament.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La ora de gramatica, profesoara ii cere lui Bula sa analizeze propozitia: "Vaca are coada." Cum analizeaza Bula: "Vaca" este adjectiv pentru ca asa ii spune tata mamei. "are" este conjunctie pentru ca leaga vaca de coada. "coada" este predicat pentru ca se misca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

V_ LIDI_ _ _ E_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 aprilie 1911
Se descopera supraconductibilitatea

La 8 aprilie 1911 fizicianul olandez Heike Kamerlingh Onnes descopera supraconductibilitatea (este un fenomen in care rezistenta electrica a unui material conductor devine zero, daca temperatura sa este mai mica decat o anumita valoare specifica materialului, numita temperatura critica). Testeaza-ti cunostintele despre mari descoperiri in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Mari descoperitori

› vrei mai mult