Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Mai mult de 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane, fiind apa sarata. Deci raman aproape 3 procente de apa dulce. Totodata, mai bine de 70% din apa "dulce" se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
John vine intr-o seara acasa beat mort.Ajunge pe hol,sparge o vaza,varsa pe covor,sparge usa de la dormitor,si,intr-un final,ajunge in pat.
A doua zi de dimineata se trezeste si vede ca vaza nu mai era sparta,covorul era curat...Atunci vede pe usa un bilet pe care scria:"Iubitule,ai micul dejun cald pe masa din bucatarie.Te pup!"Atunci il cheama pe fiul sau si il intreaba:
-Ce s-a intamplat aseara?
-Pai,ai intrat in casa.
-Si?!
-Si-ai spart vaza preferate a mamei.
-Si?!
-Si-ai varsat pe covor.
-Si?!
-Si-ai spart usa de la dormitor.
-Si?!
-Si mama te-a tarat in pat.
-Si?!
-Si-a-nceput sa te dezbrace.
-Si?!
-Si tu ai spus:"-Lasa-ma cucoana ca-st om insurat!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
MAGH_ AR_ ZAR_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
29 noiembrie 1813
Chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul
La 29 noiembrie 1813 chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul. Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Carenta sau excesul de iod au efecte nocive asupra organismului. Carenta cronica de iod determina scaderea sintezei de hormoni tiroidieni, cu gusa endemica si manifestari clinice de hipotiroidie (mixedem, nanism tiroidian, cretinism etc.), iar excesul de iod determina manifestari de hipertiroidie (exoftalmie, iritabilitate, hiperfagie, tulburari de ritm cardiac etc.).