Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Furnicile sunt omnivore. Consuma atat insecte, larve, oua cat si fructe, frunze sau material vegetal.
› vrei mai multBancul zilei
Un baietel este adus sa se inscrie la scoala, in timpul convorbirilor, directorul scolii il intreaba pe baiat:
- Cate anotimpuri cunosti?
Copilul se gandeste un minut si raspunde sigur:
- Sase!
Directorul:
- Dar daca te mai gandesti?... Hai, gandeste-te...
Copilul sta cateva clipe, apoi spune:
- Pe cuvant de onoare, nu tin minte sa mai fie... Sase!
Directorul se uita expresiv la mama baiatului, care se facuse rosie, tuseste un pic si ii invita sa iasa din birou. Afara, mama stanjenita il intreaba pe baietel:
- Deci, ce-a fost asta?
- Mama, mama... cu lacrimi in ochi spune baiatul: eu chiar nu tin minte alte "Anotimpuri", in afara de cele ale lui Vivaldi, Haydn, Piazzolla, Lussier, Ceaikovski si Glazunov!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
TRUNCH_ AT
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
30 octombrie 1938
Se difuzeaza radiofonic "Razboiul lumilor"
La 30 octombrie 1938 regizorul Orson Welles a difuzat radiofonic in New Jersey, "Razboiul lumilor”, o prelucrare a romanului lui H.G. Wells, care a starnit panica in randurile a mii de oameni care chiar au crezut ca S.U.A. au fost invadate de martieni. Piesa radiofonica a fost extrem de realista, efectele audio utilizate, precum si interpretarea foarte buna a actorilor au reusit sa starneasca panica printre ascultatori care nu s-au indoit ca e vorba de un atac al extraterestrilor. In New Jersey, populatia terifiata de ce auzea s-a urcat in masini in incercarea de a scapa din calea martienilor, a cerut autoritatilor masti de gaze si intreruperea electricitatii. O comisie federala a facut investigatii, dar a ajuns la concluzia ca nici o lege nu a fost incalcata, astfel incat realizatorii nu pot fi trasi la raspundere. Orson Welles s-a temut ca scandalul provocat de "Razboiul lumilor” ii va ruina cariera, insa publicitatea enorma l-a ajutat sa semneze un contract la Hollywood si sa regizeze cativa ani mai tarziu celebrul film "Cetateanul Kane”.