Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Islanda, copacii sunt o specie aflata in pericol. Doar 2 la suta din suprafata este acoperita cu arbori. Se pare ca ghetarii, terenurile de lava si vulcanii nu favorizeaza prea mult cresterea arborilor. O vorba din umorul folcloric local spune ca, daca vreodata te pierzi intr-o padure din Islanda, nu trebuie decat sa te ridici in picioare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce ti-e cu tehnologia asta moderna, zise un calator din compartiment. Am vazut un documentar italian pe Discovery, unde arata ca la sapte dimineata intra cireada de vite pe poarta abatorului, si la sapte seara, ieseau pe poarta containerele cu conserve ...
- Ehei, dar in Japonia, la sase dimineata intra pe poarta camionul cu nisip, iar la ora 13, iese vagonul cu microprocesoarele pe baza de siliciu.
- Vax, zice Bula, uite, in orasul nostru, cam pe la 9 au inceput sa toarne fundatia la fabrica de BERE, iar pe la 10 toti erau beti morti!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ _ HI_ ITORIU


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori

Alfabetul Braille


La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.  

› vrei mai mult