Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


E posibil sa primesti un pont de cum sa faci niste bani foarte usor. Te vei gandi apoi la cum o sa cheltuiesti banii pe care crezi ca ii vei obtine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean si un matematician in tren... dupa un timp trec pe langa o stana. ardeleanul 12345...425 de oi. se uita matematicinaul, scoate un pix si o foaie calculeaza...nik. dupa o ora mai trec pa langa o stana. ardeleanul 123456...281 de oi. matematicianul scoate notebook-ul calculeaza, mathcad alea alea, nik. dupa inca cateva ore trec pe langa alta stana. ardeleanul: 12345...892 de oi. matematicianul scoate mobilul suna un prieten, nik.
- Ma, cum Dumnezeu? Eu matematician cu 'spe mii de diplome nu am putut numara iar tu un ardelean obosit...cum mana mea ai facut?
-Pai simplu domnul meu, numeri picioarele si imparti la patru...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ MI_ A_ I_ _ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult