Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Randunica de mare petrece cel mai mult timp in aer, mai mult decat orice pasare. Ia isi ea zborul deasupra oceanului si zboara cel putin 3 ani fara a ateriza pe apa sau sol. Astfel ele petrec cea mai mare parte din viata lor in aer. Aceste randunici de mare pot chiar dormi in zbor planand pe curentii de aer cu aripile deschise.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pasagerii se urca in avion si primul cuvant pe care il aud este Tarom. Pilotul le da la toti o alifie Tarom in caz de urgenta. Pe parcursul zborului pilotul nu ezita sa ii anunte sa foloseasca alifia Tarom in caz de urgenta. Mai tarziu avionului ii arde motorul si cade in ocean. Atunci un pasager intreaba:
-Daca ne ungem cu alifia tarom nu ne mai mananca rechinii?
-Ba da, dar cu scarba.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ A_ I_ I_ A_ _ A


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult