Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Liliacul este benefic plantelor deoarece le scapa de insectele daunatoare, el joaca un rol ecologic extrem de important in polenizarea unor flori, deoarece transporta seminte. Cu toate acestea, liliecii sunt rezervoare naturale pentru multi agenti patogeni, cum ar fi rabia si, deoarece sunt extrem de mobili, sociali, si cu viata lunga (20-40 de ani), pot usor raspandi boli contagioase. Ei par a fi foarte rezistenti la multe boli pe care le transporta, ceea ce sugereaza un grad de adaptare a sistemelor lor imunitare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean vine in Bucuresti si asteapta verdele la un semafor. Un sofer trece cu viteza printr-o balta si-i umple pe toti cu zoaie, din cap pina-n picioare. Bucurestenii urla dupa el scosi din minti, numai ardeleanul se uita mirat.
-Apoi, stati linistiti ca trebe s-opreasca.
-Ce s-opreasca dom'le, esti timpit?! N-ai vazut ce viteza avea?
-Apoi cum, nu opreste? -Nu. Da' mata pe ce lume traiesti? -Apoi la noi in Ardeal, cind se-ntimpla de te uda un sofer, apoi opreste, te ia in masina, isi cere iertare, te duce acasa, iti da sa maninci si nu se lasa pina nu stai la el vreo trei zile in gazda pe banii lui. Iar la plecare iti cumpara si televizor. -E, pe dracu', zice bucuresteanul. Ti s-a intimplat matale asta!?
-Nu mie, da' i s-o-ntimplat nevesti-mii

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ EP_ EZE_ TAT_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

20 octombrie 1595
Batalia de la Giurgiu - intarea in cetate

La 20 octombrie 1595 in "Batalia de la Giurgiu" artileria toscana darama o parte din zidul fortaretei otomane, asa incat aliatii crestini patrund invingatori in cetate. Sinan Pasa priveste neputincios de la Rusciuc victoria adversarilor sai. Batalia de la Giurgiu, desfasurata intre 15-20 octombrie 1595, a valorificat avantajul tactic obtinut de oastea munteano-transilvana condusa de Mihai Viteazul in Batalia de la Calugareni. Trupele otomane in retragere au fost surprinse la Giurgiu, iar robii luati ostatici au fost eliberati. Dupa un bombardament efectuat de artileria toscana cetatea Giurgiu a fost cucerita de aliatii crestini.

› vrei mai mult