Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!
› vrei zodia taCultura generala
Diferente intre viroza si gripa - simptom: la viroza debutul bolii este treptat, la gripa debutul bolii este brusc, la viroza febra apare rar, la gripa avem febra (39-40 grade Celsius), la viroza avem dureri musculare usoare, la gripa sunt pronuntate, la viroza frisoanele sunt rare, la gripa sunt frecvente, la viroza oboseala este usoara pana la moderata, la gripa avem o oboseala moderata pana la severa, la viroza avem tuse productiva, la gripa avem tuse frecventa, uscata, obositoare, la viroza stranutam, la gripa nu, la viroza avem nas congestionat, la gripa nu. Durerile de cap pot fi prezente la viroza, dar si la gripa.
› vrei mai multBancul zilei
Un tip se duce sa-si cumpere un papagal de la un magazin.
Intra el, se uita si vede un papagal frumos care avea legat de fiecare picior cate o sforicica. Mirat il intreaba pe vanzator de ce are papagalul sforile legate de picioare, la care acesta raspunde:
- Daca trageti de sfoara de la piciorul drept, papagalul vorbeste in engleza, daca trageti de sfoara de la stangul, vorbeste in franceza.
- Vai ce frumos, spuse omul nostru, si daca-l trag de amandoua odata ce se intampla?
"O sa cad, bai idiotule!!!, raspunse papagalul......
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
CONFE_ IONALA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "CONFESIONALA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.