Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Petroleum este un cuvant de origine romana care provine din "oleum petrae" = ulei de piatra, denumire pe care romanii au preluat-o de la egipteni. Acestia au descoperit petrol la suprafata in regiunea muntilor Golfului Suez. Se presupune ca in antichtate romanii foloseau petrolul ca lubrifiant la osiile carelor romane. In timpul Bizantului petrolul era parte componenta a focului grecesc - o arma temuta in luptele navale de odinioara.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula balbait ajunge ofiter in marina ! Si comandantul vasului pentru a vedea de ce este in stare il pune sa stea de veghe! Noaptea pe la 2 Bula vede un incendiu la bordul vasului ! Rererepedede bbbbaa fofofoc sasasaririti in apa ! Cum aude asta tot echipajul sare in apa ! Bula ajunge erou , fiindca ia salvat pe cei de la bord ! Atunci capitanul vasului il recomanda pe Bula unui vas de croaziera ! Capitanul vasului ii intruseieste pe cei din echipaj ca la auzul strigatului lui Bula ( Rerere..) sa sara cu totii in apa ! Zis shi facut ! Bula tot de veghe pe la 9 seara incepe sa strige Rerere... si atunci tot echipajul sare in apa , dar la care Bula: rerechini BAH !!!!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

S_ _ U_ A_ RU


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "SIMULACRU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult