Distractie
Horoscopul zilei
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.
› vrei zodia taCultura generala
Curcubeul este un fenomen optic si meteorologic manifestat prin aparitia spectrului luminos atunci cand lumina se refracta prin atmosfera suprasaturata de vapori de apa, de cele mai multe ori aparand dupa ploaie. Curcubeul ia forma unui arc rosu la exterior si violet la interior. Secventa de culori e cea a spectrului luminii albe, adica: rosu, portocaliu (oranj), galben, verde, albastru, indigo si violet.
› vrei mai multBancul zilei
O bruneta,o satena,o roscata si o blonda sunt pe o insula care tocmai se rupe pe jumatate.La cativa kilometri departare era o alta insula.Ele isi propune sa inoate fiecare pana la ea.Se duce bruneta.Inoata ea ce inoata, oboseste si se ineaca.Se duce si satena inoata,inoata oboseste si se ineaca.Se duce roascata la fel ca si bruneta si satena.Se duce si blonda inoata, inoata la cativa metri zice:
-Ma intorc ca-am obosit.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RE_ REZE_ TATIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.