Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mierea, acest aliment delicios, cu parfum delicat, este preparat de catre albine. Modul de formare al mierii este, insa, destul de putin cunoscut, datorita valentelor mai putin estetice ale procesului. Ca materie prima in fabricarea mierii este folosit nectarul, care sufera o prelucrare in gusa albinei, este partial hidrolizat si imbibat cu saliva albinei. Apoi este debordat in alveole. Astfel se pregateste mierea florala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ploua torential. Un betiv se impiedica si cade intr-una dintre multele si marile baltoace de pe trotuar.Cineva, vazand incidentul, in dorinta de a-l ajuta, vrea sa-l ridice de caldaram. Betivul insa protesteaza vehement:
-Lasati-ma pe mine! eu stiu sa inot! Salvati mai intai femeile si copiii!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ _ _ NAT_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult