Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Greierele reuseste sa cante frecandu-si aripile una de alta. Cu cat aerul este mai cald, cu atat numarul "cri-cri-urilor" este mai mare. Puteti masura temperatura aerului numarand cate "cri-cri-uri" auziti in 15 secunde. Adaugati 37 la acest numar si rezultatul va arata cat de cald este aerul unei seri de vara. Cu exactitate!

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotia se pregateste sa prajeasca un ou , cand tocmai se intoarce sotul acasa si incepe sa tipe :
- Atentie ! Atentie ! Mai mult ulei ! Avem nevoie de mai mult ulei ! O sa se arda !!! Atentie !!! Intoarce-l, intoarce-l, intoarce-l! Hai !!! Atentie ! Ai innebunit ? Uleiul o sa se termine ! O, Doamne Dumnezeule, sarea !!! Nu uita sarea !!!
Sotia, deja enervata la culme de tipetele sotului, il intreaba:
- De ce tipi asa ? Crezi ca nu sunt in stare sa prajesc un ou ?
Barbatul raspunde foarte calm :
- Asta ca sa-ti faci o idee de cum ma simt eu cand conduc masina si tu stai langa mine ...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ RUNCHIA_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult