Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Jocul Tetris a fost creat de inginerul rus Alexei Pajitnov in timp ce lucra pentru Centrul de Calculatoare Dorodnitsyn al Academiei de Stiinte Sovietice dorind sa creeze un program care sa testeze capacitatile unui nou hardware de pe computerul Electronika 60.
› vrei mai multBancul zilei
De ziua invatatoarei, fiecare dintre copii vine pe rand sa ii dea cate un cadou. Primul vine Ionescu, fiul brutarului si ii intinde o cutie. Invatatoarea o ia, o agita putin si zice:
- Sunt franzele, nu?
- Da, raspunde Ionescu.
Vine Popescu, fiul macelarului si ii intinde o cutie. Invatatoarea o agita usor, miroase cutia si zice:
- Cotlete de porc, nu?
- Da, raspunde Popescu.
Vine Bulisor, baiat de patron de restaurant, si ii intinde o cutie. Invatatoarea agita cutia si observa ca dintr-un colt incepe sa picure. Pune degetul pe cutie apoi il baga in gura si zice:
- E vin alb, nu?
- Nu, zice Bulisor.
Invatatoarea pune iar degetul pe cutie si apoi il baga in gura si zice:
- Sampanie?
- Nu, zice Bulisor.
- Ma dau batuta. Ce e?
- Un catelus.
Shop Clopotel.ro
![Pisicile Razboinice Vol.35: Viziunea din umbre. Raul de Foc - Erin Hunter](https://www.libris.ro/img/pozeprod/36281/36280020-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
R_ _ HIZI_ ORIU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Pisicile Razboinice Vol.35: Viziunea din umbre. Raul de Foc - Erin Hunter](https://www.libris.ro/img/pozeprod/36281/36280020-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".