Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
O zi are 23 de ore, 56 de minute si 4,09 secunde. Rotatia Pamantului incetineste usor cu timpul; astfel, in trecut ziua era mai scurta. Acest lucru se datoreaza efectului gravitational al Lunii asupra Terrei. Ceasurile atomice arata ca o zi moderna este mai lunga cu aproximativ 1,7 milisecunde decat in urma cu un secol. Analiza inregistrarilor astronomice istorice arata o tendinta de incetinire de 2,3 milisecunde pe secol incepand cu secolul al VIII-lea i.Hr.
› vrei mai multBancul zilei
se plimba iepurele prin padure si mergand intalnii vulpea,vulpe il intreaba ce mai face cum o duce iar iepurele ii zice k ffff bn si k dak l-ar vedea pe urs i-ar trage cateva de nu s-ar vedea....mai merge el si intalneste lupu,lafel il intreaba cum o duce iepurele lafel k dak l-ar vedea pe urs l-ar face zob. mai merge el si se intalneste cu ursu, acesta il intreba ce face, cum o duce iar iepurele raspunde cu o voce tremurata "eeee ma plimb si eu p-aci si vorbesc prostii
› vrei mai multShop Clopotel.ro
![Geografie. Limba germana - Clasa 4 - Manual - Carmen Camelia Radulescu, Ionut Popa](https://www.libris.ro/img/pozeprod/38399/38398311-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ N_ _ SI_ NA_ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "CONFESIONALA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Geografie. Limba germana - Clasa 4 - Manual - Carmen Camelia Radulescu, Ionut Popa](https://www.libris.ro/img/pozeprod/38399/38398311-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".