Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Planeta Mercur NU ofera un mediu propice pentru om. Oricine ar ajunge acolo ar arde instantaneu pe timpul zilei. Pe timpul noptii ar ingheta. Temperaturile pe timpul zilei ajung la 427 de grade Celsius si noaptea la -183 de grade Celsius. Daca planeta ar fi totusi colonizata, din cauza lipsei atmosferei, oamenii ar fi bombardati de meteoriti. Planeta neavand atmosfera nu are nici fenomene meteo. Fotografiile realizate de sonda Messenger au indicat faptul ca la polii planetei Mercur exista apa inghetata ce rezista in aceasta forma pentru ca se afla mereu in intuneric. Gravitatia mult prea mica a acestei planete (aproximativ 38 la suta din cea a Pamantului) ar face ca oamenii sa piarda masa musculara, sa li se micsoreze picioarele si sa li se deregleze inima. Totodata, oamenii ar face osteoporoza, iar calciul din oase ar ajunge in sange, putand duce la constipatie, pietre la rinichi si chiar depresie.
› vrei mai multBancul zilei
Merge intr-o zi un baiat la magazinul de animale.Acolo vede un papagal si ii spune vanzatorului: -uau ce frumos e,vorbeste? Si ii raspunde papagalul: -Nu,sta si zambeste ca un pampalau.
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
C_ _ F_ _ I_ _ _ _ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "CONFESIONALA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
10 noiembrie 1940
Marele cutremur din 1940
La 10 noiembrie 1940 Romania este lovita de un cutremur catastrofal cu epicentrul in Vrancea. A fost un cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 3:39. Cutremurul s-a simtit si in Bucuresti, unde au existat circa 300 de morti, majoritatea la prabusirea blocului Carlton, structura cu 12 etaje din beton armat, foarte moderna la acea vreme. Dupa cutremur Asociatia Generala a Inginerilor din Romania a intreprins un studiu detaliat al efectului cutremurului asupra cladirilor din beton armat. Principala concluzie a fost ca normele pentru calculul cladirilor din beton armat, practic copiate dupa cele germane, nu prevedeau calculul la eforturi seismice, Germania nefiind situata intr-o zona de risc seismic. Dupa cutremur au fost elaborate noi norme care au fost aplicate la toate cladirile construite in perioada postbelica. Testeaza-ti cunostintele despre cum sa te protejezi in cazul unui cutremur in sectiunea Teste de pe site-ul clopotel.ro