Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Coreea a fost anexata de Japonia in 1910, dupa ce mai intai a fost instituit protectoratul asupra tarii in 1905. In 1945, in urma infrangerii Japoniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, armatele Uniunii Sovietice si ale Statelor Unite au ocupat jumatatea de nord, respectiv cea de sud a peninsulei. Cei doi inamici in Razboiul Rece au sprijinit formarea unor guverne care agreau propriile ideologii, ajungandu-se la impartirea actuala a Coreei in doua state: Coreea de Nord si Coreea de Sud.
› vrei mai multBancul zilei
Un rege viziteaza o inchisoare, porunceste sa fie adusi in fata lui toti detinutii, unul cate unul si le pune, chiar el,aceeasi intrebare:
- Spune-mi, de ce ai fost intemnitat? Ce nelegiuiri ai facut?
Iar toti raspundeau:
- Dar n-am facut nimic! N-am comis nici o crima, maria ta! Sunt nevinovat! Sunt aici din greseala! Sunt victima unei nedreptati!
Fireste, regele nu crede o vorba din ce spun ei. Ghiceste usor cat de lipsite de sinceritate sunt toate aceste proteste.
Totusi, unul dintre detinuti ii spune:
- Maria ta, e adevarat, am comis o faradelege si merit sa fiu aici. Am furat si am fost violent. Le-am facut rau semenilor mei, recunosc. Noaptea nu pot sa dorm si ma rod remuscarile.
Regele cheama paznicii si striga:
- Eliberati-l pe acest criminal! Imediat! Nu care cumva sa-i corupa pe toti sarmanii nevinovati care se afla aici!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ G_ _ _ _ _ Z_ _ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
29 noiembrie 1813
Chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul
La 29 noiembrie 1813 chimistul francez Bernard Courtois descopera iodul. Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Carenta sau excesul de iod au efecte nocive asupra organismului. Carenta cronica de iod determina scaderea sintezei de hormoni tiroidieni, cu gusa endemica si manifestari clinice de hipotiroidie (mixedem, nanism tiroidian, cretinism etc.), iar excesul de iod determina manifestari de hipertiroidie (exoftalmie, iritabilitate, hiperfagie, tulburari de ritm cardiac etc.).