Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mauna Kea, un vulcan inactiv din lantul hawaiian, este cel mai inalt munte de pe Pamant; desi se ridica la doar 4205 m deasupra nivelului marii, de fapt masoara, de pe fundul oceanului, o inaltime totala de 10200 m.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei batrani microbisti inraiti, un belgian, un portughez si un roman, se duc sa se roage pentru echipele lor nationale de fotbal la un "altar al minunilor". Merge mai intai portughezul si, dupa ce se roaga in genunchi cu multa ardoare pentru echipa sa, il intreaba pe Dumnezeu:
- Doamne, spune-mi, cand o sa fie campioana mondiala echipa Portugaliei? Minune, Dumnezeu ii raspunde:
- Fiule, in urmatorii 10 ani, Portugalia va fi campioana mondiala!
- Multumesc, Doamne, dar eu voi fi mort atunci, zice microbistul cu regret.
Belgianul face si el acelasi lucru: se roaga pentru echipa lui si, la final, pune aceeasi intrebare.
- In urmatorii 20 de ani, raspunde Dumnezeu, Belgia va fi campioana.
- Oho, dar eu voi fi mort atunci, raspunde cu regret belgianul. Romanul se roaga si el cu si mai mare ardoare, cu si mai multa smerenie pentru echipa sa nationala, iar in final pune intrebarea cheie. Dupa un moment de gandire, Dumnezeu ii raspunde:
- Oho, Eu voi fi mort de mult, fiule!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ MI_ A_ IU_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult