Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Viteza cu care sunt expulzate aerul si virusii cu prilejul unui stranut este de 150 km/h.In jur se raspandesc aproximativ 80 de milioane de virusi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un cioban batran merge la oras. In gara de nord se da jos si merge sa ia un taxi. Vede un mercedes negru, frumos. Se suie in el si ii spune soferului sa-l plimbe prin Bucuresti.
Dupa cateva minute de liniste, ciobanul incepe cu un sir de intrebari: pt ce e butonul ala, pt ce e maneta aia etc.
Soferul ii raspunde la toate, dupa care ciobanul intreaba ce e semnul ala pe capota masinii. Acesta ii spune ca e un semn cu care isi fixeaza el tintele.
Ciobanul, nelamurit ii spune sa-i arate practic. Soferul spune:
- Uite vezi biciclistul ala? Il fixez acum si dau peste el.
Se apropie de biciclist, se face catre el dupa care il evita. Mai vad un motociclist si cu acesta la fel, aceeasi poveste. La urmatorul biciclist soferul se face catre el, dupa care se aude un zgomot. Nedumerit se intoarce si-l intreaba pe cioban:
- Ce s-a intamplat?
La care ciobanul, foarte fericit, ii raspunde:
- Noroc ca-l luai eu pe asta ca-l ratai tu si de data asta!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DISCRI_ I_ _ TORI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult