Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Inclinarea axei de rotatie a lui Neptun este de 28,32 grade, similara cu cea a Pamantului (23 de grade) si cea a lui Marte (25 de grade). Datorita acestui fapt, pe planeta are loc schimbarea anotimpurilor. Perioada de revolutie foarte mare face ca un anotimp pe Neptun sa dureze aproximativ 40 de ani pamantesti.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un iluzionist lucra pe un vapor. In fiecare saptamana dadea o reprezentatie. De fiecare data spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa face mereu aceleasi scamatorii.
Singura problema era papagalul capitanului, care incetul cu incetul a inceput sa priceapa care sunt trucurile. Si, la un moment dat, s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
- Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
- Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
- Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca!... si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, dar n-avea ce face. La un moment dat vaporul se scufunda, supravietuind doar iluzionistul si papagalul.
Timp de cateva zile, plutind fiecare pe o scandura, s-au privit plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant. Pana la urma, papagalul zice:
- OK, ma dau batut. Unde e vaporul?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ _ H_ _ _ _ _ R_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 februarie 2001
Ziua mondiala fara telefonul mobil

La 6 februarie 2001 a avut loc prima editie a Zilei mondiale fara telefon mobil, o initiativa a scriitorului francez Phil Marso care a dorit sa extinda, in acest fel, dezbaterea lansata in romanul sau umoristic publicat cu doi ani inainte si intitulat "Asasinul de portabile fara un mobil aparent" (Tueur de portable sans mobile apparent). Conform propriilor spuse, Phil Marso recunoaste utilitatea dispozitivelor mobile de comunicare, insa doreste sa atraga atentia asupra pericolelor pe care folosirea excesiva si dependenta creata de acestea le pot avea in special asupra tinerilor, dar si societatii in general, citat de site-ul mobilou.info.
Testeaza-ti cunostintele in testul: Trivia: Telefonul mobil



 

› vrei mai mult