Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Desi Neptun si Uranus au un continut similar de metan, este inca neclar daca in compozitia atmosferei lui Neptun exista si alte substante ce fac sa difere culoarea celor doua planete.
› vrei mai multBancul zilei
TREI ANIMLAE PLEACA LA DUMNEZE SI VINE GIRAFA DUMNEZEULE DE CE MIAI DAT GATUL ASTA ASA MARE PAI DACA NUL AVEAI CUM MAI PUTEAI SA MANANCI FRUCTE DIN COPAC
E DA MULTUMESC
VINE ELEFANTUL DE CE MIAI DAT TROMPA ASTA ASA LUNGA
PAI DACA NAI AVEAO CUM TEAI MAI SPALA PE SPATE
E DA MULTUMESC
VINE RATA
DA TU CE MAI VREI?
MA ORI IMI FACI OU MAI MIC ORIIMI FACI GAURA MAI MARE
CLAR?
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 3
MAG_ _ AR_ _ ARE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.