Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul "locatie" in trecut nu avea sensul de "spatiu, amplasament, loc etc". Locatie inseamna "chirie, inchiriere sau suma platita drept chirie". In prezent ambele sensuri sunt valabile.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o noapte ploioasa un barbat face autostopul.
Vede o masina care avea viteza mica si se urca in ea din mers, dar nu vede pe nimeni la volan.
Omul se inspaimanta.
Dupa ceva timp vede o curba si nu stie ce sa faca, dar vede o mana care intra pe geam si roteste volanul si tot asa la urmatoarele curbe.
Inspaimantat barbatul iese din masina si se duce la o carciuma. Acolo le povesteste la toti ce i sa intamplat.
Dupa cateva minute intra doi oameni si spune unul:
-Uite ma, asta e prostul care a intrat in masina noatra in timp ce noi o impingeam!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TRU_ CHI_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult