Distractie
Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.
› vrei zodia taCultura generala
Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o zi ii trimite Dumnezeu pe Sf Petru, Sf Pavel, Sf Iosif si Iuda pe pamant sa observe ce se mai intampla si sa aduca ce le place lor din ce gasesc.
Dupa vreo 3 saptamani se aud batai in poarta Raiului.
- Cine e? intreaba Dumnezeu.
- Sf Petru! Am adus muzica! Dupa care intra.
Dupa 5 zile, batai in poarta.
- Cine e?
- Sf Pavel! Am adus bautura si tigari! Intra si el.
Dupa alte 3 zile vine si Sf Iosif cu 3 femei frumoase.
Petrec ei ce petrec acolo sus si, prin zgomotul muzicii, se disting batai usoare in poarta Raiului. Dumnezeu si intreaba:
- Cine e?
- Iuda.
- Si ce ai adus?
- Politia!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ E_ HI_ I_ O_ IU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
18 aprilie 1873
Se stinge din viata chimistul german Justus von Liebig, descoperitorul cloroformului
La 18 aprilie 1873 trece in nefiinta descoperitorul cloroformului, chimistul german Justus von Liebig. Cloroformul a fost primul gaz narcotic folosit de medici in cursul operatiilor. Testeaza-ti cunostintele in testul Stii cine a descoperit asta?