Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Vin la ziua lui Arnold(Terminator) Silvester Stalone, Jackie Chan si Van-Damme. Cand, deodata se stinge lumina. Arnold pleaca sa repare lumina iar Silvestr a iesit sa traga un fum, paseste pe prag si BA-H-H-H zboara inapoi cu o vanataie sub ochi. Jackie vazandu-l iese afara boxand cu toata puterea si BA-H-H-H-H intra si el zburand cu vinataie sub ochi. Van-Damme vazindu-l sare si el cu pumnii si cu picioarele dar si pe el BA-H-H-H-H-H la fel ca si amicii intra cu ochiul unflat. Ei au plecat sa-l cheme pe Arnold spunandu-i ca are un hot pe prag iar el cu zambetul pe fata le spuse:
-Scuzati baieti am uitat grebla pe prag.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TRUNC_ _ _ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult