Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai inalt pod din lume se afla in Himalaya. Chiar daca podul nu este foarte lung, el este situat la o altitudine de 5602 m peste nivelul marii pe partea indiana a Kashmirului. Numit Podul Baily, are numai 30 de metri (98 picioare) lungime fiind construit de armata indiana in august 1982.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula dorea foarte mult o bicicleta si s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa-i scrie lui Iisus. In prima scrisoare: "Draga Iisus, prietenii mei spun ca am fost foarte cuminte si ca as merita o bicicleta." Dar aceasta nu-i place lui Bula si o arunca. A doua scrisoare: "Draga Iisus, am fost foarte cuminte si vreau o bicicleta!" Nemultumit nici de aceasta data arunca si aceasta scrisoare. A treia scrisoare:"Draga Iisus, te rog sa-mi dai o bicicleta!" Nu-i place si o arunca. A doua zi s-a dus la biserica si a plecat cu ceva ascuns sub bluza. Scoate o foaie si incepe: "Iisus, mama ta e la mine. Daca vrei sa o mai vezi da-mi o bicicleta!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ _ N_ T_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult