Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista o meduza coama de leu (Cyanea capillata) de mari dimensiuni, probabil cea mai mare meduza de pe glob. Are un diametru de pana la 2 m, iar lungimea tentaculelor sale poate ajunge la 20 m. Tentaculele pot intepa, dar pana acum nu s-au cunoscut cazuri in care acestea sa aiba efect letal.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotia se pregateste sa prajeasca un ou , cand tocmai se intoarce sotul acasa si incepe sa tipe :
- Atentie ! Atentie ! Mai mult ulei ! Avem nevoie de mai mult ulei ! O sa se arda !!! Atentie !!! Intoarce-l, intoarce-l, intoarce-l! Hai !!! Atentie ! Ai innebunit ? Uleiul o sa se termine ! O, Doamne Dumnezeule, sarea !!! Nu uita sarea !!!
Sotia, deja enervata la culme de tipetele sotului, il intreaba:
- De ce tipi asa ? Crezi ca nu sunt in stare sa prajesc un ou ?
Barbatul raspunde foarte calm :
- Asta ca sa-ti faci o idee de cum ma simt eu cand conduc masina si tu stai langa mine ...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

T_ UNCH_ AT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult