Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Agripina (Agripina griseus) - este cel mai mare fluture din lume. Face parte din familia Nocturidae (fluturi de noapte), si traieste prin padurile braziliene. Are culoare cenusie mata. Atinge o lungime de 9 cm si o anvergura a aripilor de 27 cm. Din aripile unui exemplar de Agripina pot fi croite aripi pentru 15 exemplare de albilita (Pieris). Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Oamenii construiesc cel mai tare observator astronomic din lume. Bucurosi foarte, cei mai tari astronomi se apuca de studiat mai temeinic spatiul. Intr-o buna zi observa niste litere imense pe Pluto, dar nu reusesc sa le descifreze. Se apuca si adunea toata cerneala din America si se apuca sa scrie in desert,chestie care a durat 8 luni, cu litere imense : "intelegeti limba asta ?"
Dupa alte trei luni, apare raspunsul: "da, o intelegem".
Bucurie imensa pe Terra, se apuca si string cerneala de pe doua continente, declanseaza o criza economica din cauza amplorii chestiei, si scriu : "ce doriti de al noi?"
Raspunsul apare dupa alte 5 luni: "nimic, nu ne bagati in seama, vorbim cu Saturn".
Shop Clopotel.ro
![Papusa surpriza Barbie, Color Reveal, Mini Barbieland, HYF28](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n000hyf28_194735245239_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VAL_ _ _ TATEA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Papusa surpriza Barbie, Color Reveal, Mini Barbieland, HYF28](https://noriel.ro/media/catalog/product/n/0/n000hyf28_194735245239_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".