Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Din cauza programului incarcat, se poate sa fi neglijat cititul unei carti sau a noutatilor, activitate pe care o faci zilnic. Poti totusi sa recuperezi, daca maine esti mai atent/a.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In 1894, Lordul Kelvin spunea ca radioul nu e de viitor; a prezis si ca aparate de zbor mai grele decat aerul sunt imposibil de fabricat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ursul se plimba prin padure cu o foaie in mana. Se intalneste cu lupul. -Ce ai acolo ursule? -Lista cu animalele pe care trebuie sa le ucid azi. -Vai, si nu cumva sunt si eu pe lista? -Pai, esti la numarul 45. -Vai, nu ma omori, lasa-ma sa ma duc la copiii mei sa-i mai vad odata si dupa aia poti sa ma omori! -Bine, hai. Se duc, vede lupu ce are de vazut, apoi il omoara ursul. Dupa un timp, se intalneste cu vulpea. -Ursule ce ai acolo? -Lista cu... -Vai, si sunt si eu acolo? -Da, la nr. 15. -Ursule, nu ma ucide! Lasa-ma sa imi vad copiii, etc. -Bine. Merge, se uita, moare si vulpea. Mai tirziu, cu iepurele: -Ursule, ursule, ce ai acolo? -Lista cu animalele... -Si sunt si eu pe acolo? -Pai, esti la nr. 3. -AOLEU! -Si nu poti sa ma stergi de pe lista?... -...Ba da.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ _ NCHIA_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult