Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Meduzele Box sunt considerate a fi printre cele mai mortale creaturi din cauza veninului foarte puternic pe care il produc si care ataca rapid inima, sistemul nervos si chiar celulele pielii, dupa o intepatura. Aceasta specie de meduze este considerata responsabila pentru moartea misterioasa a multor inotatori, in mai multe parti ale lumii. Veninul acestor meduze provoaca o moarte rapida si multi dintre cei intepati nici nu au mai apucat sa ajunga la mal pentru a cere ajutor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barbat vine la un barman si zice"Da-mi 20 de pahare din cel mai bun Scotch"
Atunci barmanul ii da cele 20 de pahare de Scotch si se uita la el cum
bea pahar dupa pahar.
"Oh omule" zice barmanul "N-am mai vazut pe nimeni band atat de repede"
"Ai bea si tu la fel de repede ca si mine daca ai avea ce am eu" zice barbatul.
"O Doamne" zice barmanul,"Ce ai?"
"nici un ban".

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMI_ ATIU_ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult