Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai promis vei face miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica. Stii ca in ultimul timp ai neglijat aceasta activitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In 1896 a fost realizata prima bancnota romaneasca tiparita in doua culori.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei gagici intr-un Boeing 747. Motoarele nu mai functioneaza si capitanul comunica sa se treaca la pozitia de aterizare fortata. Prima, frantuzoaica, isi scoate fardurile, rujul, parfumurile si incepe sa isi dea cu toate.
Langa ea o araboaica o intreaba: "ce te dai draga cu toate alea daca tot ne prabusim?". Frantuzoaica: "am auzit ca echipa de salvare cauta printre pasageri si salveaza la inceput gagicile misto".
Scoate atunci araboaica din geanta tot aurul si isi pune cate un inel pe fiecare deget, lanturi la gat, la picioare, bratari.
Langa ea o negresa: "ce-ti pui tot aurul pe tine daca tot ne prabusim?".
Araboaica: "am auzit ca echipa de salvare cauta mai intai sa salveze bogatii".
Atunci negresa se dezbraca si-si pune fundu' in geam. Astea doua:"ce-ai draga, te-ai ticnit?".
Negresa:"Sunteti proaste amandoua,eu am auzit ca mai intii cauta cutiile negre.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RECHIZITORI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking

La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.


Stephen Hawking

› vrei mai mult