Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei merge la un eveniment important pentru cineva apropiat tie. Chiar daca nu ai chef de nimic azi, trebuie sa te aduni si sa dai dovada de maturitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmii:
1)Culmea nesimtiri:Sa inbingi o baba pe scari si s-o intrebi de ce se grabeste.
2)Culmea dresajului:Sa dresezi un catel de usturoi.
3)Culmea navigari:Sa navighezi pe net cu titanicul.
4)Culmea tupeului:Sa te caci la cineva in curte si sa-i ceri si hartie igienica.
5)Culmea sportului:Sa alergi singur si sa iesi pe locul 2.

Bancuri:
1)Nu speriati struti!Podeaua cimentata.
2)Cum tine un canibal cura de slabire?Mananca pitici.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ AGHIARIZAR_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult