Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Viteza sunetului in apa devine de 4 ori mai mare decat viteza sunetului in aer. Apa, este mai densa si moleculele de apa sunt legate una de cealalta. In aer moleculele sunt separate si de aceea interactioneaza mai slab. Vibratia moleculelor se transmite mai incet de la una la cealalta si de aceea in aer viteza sunetului este mai mica.
› vrei mai multBancul zilei
Vasul cu excursionisti, prins de o furtuna violenta, era in pericol de a se scufunda. Un tanar care ducea o viata mai dezordonata e deodata cuprins de remuscari, ingenuncheaza pe puntea care se clatina ingrozitor, isi impreuna mainile si cu ochii ridicati spre cer, se roaga:
- O, te rog, salveaza-ne, Doamne, salveaza-ne ! Daca ne cruti, iti fagaduiesc sa ma las de bautura, de jocurile de noroc, de injurat... si mai fagaduiesc...
- Stai asa!, il intrerupse prietena lui. Nu merge prea departe, mi se pare ca vad un vas de salvare venind spre noi !
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
M_ GHI_ RIZ_ RE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.