Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Este o zi pe care o vei tine minte, deoarece trebuie sa acorzi o atentie deosebita familie. Rabdarea si calmul sunt esentiale pentru tine ca sa treci ziua cu bine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul pantof din lemn provine din Olanda. In Olanda este foarte multa apa, asa ca oamenii au avut nevoie de pantofi care sa le tina picioarele uscate in timpul muncii in aer liber. Pantofii au fost numiti "klompen" si au fost taiati dintr-o singura bucata de lemn. Azi, "klompen" sunt suvenirul preferat al turistilor care viziteaza Olanda.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip trecea relaxat pe marginea unui rau si aude o voce:
-Tarane,bai tarane!
Tipul se intoarce,priveste inapoi,dar nu vede pe nimeni.Pleaca mai departe,iar aude:
-Tarane,bai tarane!
Tipul se uita si in stanga si in dreapta,in spate,in fata,dar tot nu vede pe nimeniMerge ce merge si aude din nou:
-Tarane,bai tarane,aici in iarba!
Se uita tipul in iarba si vede pestisorul de aur.
-Bai tarane,daca ma dai in apa,iti indeplinesc 3 dorinte!
Tipul nu sta prea mult timp pe ganduri si,plin de furie,calca pestisorul cu piciorul.
-Na,na,pe cine faci tu taran!?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MAG_ IARIZAR_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking

La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.


Stephen Hawking

› vrei mai mult