Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fiecare curcubeu are forma unui cerc intreg. Vedem jumatate de cerc pentru ca suntem cu ''picioarele pe pamant'', iar Pamantul nu ne lasa sa vedem intregul cerc. Din aer insa, lucrurile se schimba si putem observa un cerc intreg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Leul in fata unei prapastii cheama toate animalele.
Intii vine lupul. Leul il intreaba: "Lupule te arunci pentru mine in prapastie?".
Lupul se uita in jos: "Leule nu nu ma arunc".
Vine ursul: "Ba ursule te arunci pentru mine in prapastie?". Se uita ursul in jos ia o piatra o arunca. Trece o jumatate de ora, o ora cade piatra. Leule nu pot sa ma arunc. Iepurele vine ,se arunca.
Toate animalele coboara jos sa vada de ce a sarit iepurele. Leu ii zice: "Ba iepure iti dau jumatate din imparatie si pe fata mea de sotie". Iepurele zice: "Leule nu imi trebuie nici imparatia ta, nici fata ta, da sa vezi ce il omor pe ala care m-a impins".

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ REZEN_ _ _ _ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult