Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cea mai veche harta a tarii noastre are varsta de peste 400 de ani. Ea a fost lucrata la Brasov, in anul 1542, si este opera sasului Ioan Honterus, care a desenat-o, a gravat-o pe o placa de lemn si apoi a tiparit-o in atlasul sau personal denumit "Rudimenta Cosmographica".
› vrei mai multBancul zilei
2 martieni veneau pentru prima oara pe pamant sa invete limba romana. se intalnesc cu 2 fetite si ele zic,,noi doi amandoi'',ei memoreaza. mai trec pe langa cineva acestia zic,,cu cutitu cu toporu'' ei memoreaza mai trec pe langa cineva. acestia zic porcule.se intalnesc cu un politist si cu o baba moarta. politistul zice:
-cine a omorat baba?
-noi doi amandoi
-cu ce?
-cu cutitu cu toporu
-vedeti ca va arestez
-porcule
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
V_ L_ D_ T_ T_ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.