Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ca e vacanta sau nu, se pare ca tu nu te saturi de ea. Totusi, ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In perioada 1960-2000 productia mondiala de hrana a crescut mai repede decat populatia.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un elev exceptional se transfera la o scoala noua.In prima zi intra in cantina intr-una din pauze pentru a servi pranzul.Toate locurile fiind ocupate cu exceptia unuia langa care se afla cel mai exigent profesor din clasa.Acesta neavand ce face se aseaza acolo:
Prof:-Tu stii ca niciodata un porumbel nu se aseaza langa un porc!?
elevul:-Poi atunci miam luat zborul!
A doua zi elevul este ascultat de acelasi profesor:
prof:-Tu ce-ai alege intre un sac de bani si unul de minte(gandire)?
elevul:-Poi unul cu bani.
prof:_Poi eu as alege sacul cu minte!
elevul:-Fecare cu ce n-are!
A treaia zi elevul daduse o lucrare pe care profesoul scrie"BOULE"...Acesta nedumerit se duce la profesor si il intreaba "Domnule Profesor am inteles ca vati semnat dar nota unde mi-ati pus-o?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

S_ MU_ AC_ U


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult