Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bautura Pepsi s-a "nascut" pe 16 iunie 1903 cand Caleb Bradham a obtinut licenta pentru a produce licoarea magica. Bautura era initial preparata cu zahar, vanilie, uleiuri rare si cola (un arbore tropical ale carui fructe au virtuti euforizante si stimulative).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cinci olteni vin la Bucuresti sa se angajeze gardieni publici. La prezentare, comisia le spune sa iasa in curte si sa isi masoare inaltimea. Ies astia si se chinuie sa se urce unul in carca altuia, toti cinci, dar pe la trei, patru mereu cadeau. Trece un moldovean pe acolo si ii intreaba.
- Ai si fasiti ai aisi?
- Pai uite, bai vericule, ca vrem sa ne angajam si ne-au zis astia sa ne masuram inaltimea si nu putem sa stam unul peste altul sa ne masuram.
- Pa di ci nu va puniti voi icisa intinsi unu cu chisioarili la capu lu selalat si masura-tza-va asa.
- Bai, adica tu ne crezi prosti. Astia ne-au zis sa ne masuram inaltime, nu lungimea.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

RE_ REZENT_ T_ V


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult