Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.
› vrei mai multBancul zilei
Trei doctori, unul american, unul englez si unul roman, vorbeau despre realizarile lor:
Americanul: Acum vreo 6 luni a venit unul accidentat, fara mina, i-am facut transplant de la unul mort si acum isi cauta de lucru.
Englezul: Acum un an, a venit un orb si i-am facut transplant de ochi de la unul mort si acum si el isi cauta de lucru.
Romanul: Acum vreo trei ani, l-am luat pe unul de la Universitate, l-am pus presedinte si acum toata lumea isi cauta de lucru.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ EC_ I_ I_ _ _ I_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
22 mai 2000
Ziua Internationala a Diversitatii Biologice
Incepand cu anul 2000, in fiecare an, la data de 22 mai, se sarbatoreste Ziua Internationala a Biodiversitatii, zi proclamata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Data de 22 mai, reprezinta de fapt adoptarea textului Conventiei din anul 1992 in cadrul Conferintei diversitatii biologice din Nairobi. Printre principalele obiective pe care le urmareste Conventia se numara conservarea biodiversitatii si utilizarea corecta a resurselor. Romania a semnat Conventia pe data de 5 iunie 1992.