Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Furnica faraon este purtatoare de numeroase boli, precum salmonella, streptococi si stafilococi. Este omnivora (polifaga) si se hraneste cu substante bogate in albumina, precum carne, carnati si paine, dar si sange, puroi si saliva. Aceste furnici sunt atrase de bandaje si pansamente si se hranesc cu carne si sange din rani, transmitand totodata diversi microbi, ele fiind o problema serioasa, mai ales in spitale. Furnica faraon provoaca pagube materialelor, cand patrunde in aparate electronice, de exemplu in computer, unde provoaca scurtcircuite.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean, Ion, care voia sa plece in Germania il intreaba pe un vecin de-al lui ce sa faca deoarece nu stie limba germana.
- Nu-i bai. Limba germana-i ca la noi, doar ca tre' sa vorbesti mai rar. Zis si facut. Ajunge Ion la Hamburg, intra intr-un bar si spune:
- Bu-na zi-ua!
- Bu-na - raspunde barmanul la fel de rar.
- Da-ti-mi si mi-e o be-re.
- Po-f-tim be-rea.
Dupa primele inghitituri Ion spune:
- Eu su-nt de la Tu-r-da. Tu de un-de es-ti?
- To-t di-n Tu-r-da.
- Na... pai atunci de ce vorbim nemteste?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPREZE_ _ A_ IV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult