Distractie
Horoscopul zilei
Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!
› vrei zodia taCultura generala
Batalia de la Waterloo s-a dovedit a fi batalia cruciala care a decis soarta lui Bonaparte si a imperiului sau. Astfel, prin batalia din 18 iunie 1815 se pune capat seriei de razboaie revolutionare si napoleoniene care cuprinsesera Europa; in acelasi timp, ea reprezinta sfarsitul primului Imperiu Francez si al carierei lui Napoleon. De asemenea, desi invingatorii nu aveau cum sa stie acest lucru la momentul respectiv, batalia pe care tocmai o castigasera avea sa fie ultima mare batalie a secolului al XIX-lea, dupa ea instaurandu-se pacea europeana generala care avea sa dureze (cu exceptia razboaielor locale, din Europa de Est) pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial.
› vrei mai multBancul zilei
doua camile tata si fiu stau de vorba:
spune tata de ce avem noi cocoasa?
pentru ca in desert este foarte cald si nu sunt fantani.in aceste cocoase ne tinem rezerva de apa.
spune tata de ce avem copitele atat de mari?
pentru ca mersul in desert fara aceste copite este dificil.
atunci ce naiba cautam in gradina zoologica din bucuresti?!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DISCRIMIN_ TORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
17 decembrie 1863
In Principatele Unite ale Moldovei si Valahiei a fost votata "Legea secularizarii averilor manastiresti"
La 17 decembrie 1863 este votata "Legea secularizarii averilor manastiresti". In urma aplicarii ei, 25% din teritoriul tarii devenea patrimoniul statului. Secularizarea averilor manastiresti a fost, alaturi de reforma agrara, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza pentru modernizarea Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. Masura adoptata de catre guvernul Mihail Kogalniceanu raspundea unor cerinte mult mai vechi ale revolutiei de la 1848 si a Adunarilor ad-hoc.