Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
In fiecare toamna, o multime de fluturi monarh zboara aproximativ 4.800 de km din sudul Canadei catre Mexic. Cateva miliarde de astfel de insecte isi petrec iarna adunate la gramada, in coniferele foarte inalte. Primavara, acestea fac drum intors catre nord, in acest timp depunandu-si ouale. Multe insecte mature mor, insa cele tinere duc la bun sfarsit calatoria inceputa de parintii lor.
› vrei mai multBancul zilei
Un iluzionist lucra pe un vapor. In fiecare saptamana dadea o reprezentatie. De fiecare data spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa face mereu aceleasi scamatorii.
Singura problema era papagalul capitanului, care incetul cu incetul a inceput sa priceapa care sunt trucurile. Si, la un moment dat, s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
- Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
- Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
- Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca!... si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, dar n-avea ce face. La un moment dat vaporul se scufunda, supravietuind doar iluzionistul si papagalul.
Timp de cateva zile, plutind fiecare pe o scandura, s-au privit plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant. Pana la urma, papagalul zice:
- OK, ma dau batut. Unde e vaporul?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ I_ CRIMINATORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
14 decembrie 1900
Nasterea mecanicii cuantice
Pe 14 decembrie, anul 1900, fizicianul Max Planck face publica noua sa teorie despre natura energiei, teoria cuantelor, care va sta la baza fizicii moderne. Astfel, el a putut anunta valori pentru numarul lui Avogadro, care reprezinta numarul moleculelor dintr-un mol precum si valoarea unei unitati de sarcina electrica, care erau mult mai precise decat ceea ce se stia pana atunci. Acest eveniment este azi referit ca "nasterea mecanicii cuantice".