Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Meduza Turritopsis Nutricula (Dohrnii) este singurul organism nemuritor de pe Pamant. Aceasta meduza incredibila are abilitatea de a-si transforma celulele mature in celule tinere. Dupa ce ating maturitatea si se imperecheaza, meduzele isi dau ceasul biologic inapoi, la propriu, si devin din nou tinere. Acest proces se numeste transdiferentiere si este lucrul cel mai apropiat de nemurire de pe planeta. Are tentaculele urzicatoare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O familie de sadici pleaca la plimbare cu masina.La un moment dat, tatal, care era la volan, vede un card de gaini. Calca acceleratia, trece prin mijlocul lor,burataceste gainile in toate directiile.
-Bravo, taticule! Cool! N-am mai vazut asa ceva!zic copii.
Mai merg ei cat mai merg si dau peste un porc.
-Super! striga copii intr-un glas.Cum l-a omorat!
Mai merg cat mai merg si, la un moment dat, tatal rateaza o curba si se opresc in pom. In afara de mama, care sare prin parbriz, nimeni nu pateste nimic.
-Misto taticule! Ai vazut cu ai aruncat-o pe mama prin geam?
Fata, in schimb, plangea de nu mai putea.
-Ce-i fata tatii,de ce plangi? Iti pare rau dupa maicata?
-Nu,taticule! Da' eu atipisem si n-am vazut nimic!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ M_ NAT_ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult