Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
In prima parte a zilei nu vei avea chef de nimic si nu vei reusi sa te concentrezi pe lucruri simple. Dar de la pranz incolo vei reveni la normal.
› vrei zodia taCultura generala
Curcubeul este un fenomen optic si meteorologic manifestat prin aparitia spectrului luminos atunci cand lumina se refracta prin atmosfera suprasaturata de vapori de apa, de cele mai multe ori aparand dupa ploaie. Curcubeul ia forma unui arc rosu la exterior si violet la interior. Secventa de culori e cea a spectrului luminii albe, adica: rosu, portocaliu (oranj), galben, verde, albastru, indigo si violet.
› vrei mai multBancul zilei
Doi vinatori erau undeva, intr-o
padure.La un moment dat, unul dintre ei se
prabuseste la pamint, fara suflare, cu ochii dati
peste cap. Celalalt scoate repede celularul si suna
la Salvare. - Prietenul meu a murit. Ce sa fac?,
striga el in receptor. La care operatorul raspunde:
- Mai intii, calmati-va si eu o sa va ajut. Acum
sa ne asiguram ca e intradevar mort. Se lasa
tacerea, dupa care se aude zgomotul unei impuscaturi.
Dupa care, tipul pune mina pe telefon si zice:
- OK si acum ce facem?.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
_ ISC_ IMINAT_ _ I_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking
La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.