Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. Chiar asa! De cand n-ai mai facut miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sistemul modern de clasificare a grupelor sangvine a fost pus la punct in anul 1901. Dupa cum se stie, cele patru grupe sunt 0, A, B si AB si pot fi aflate printr-un simplu test de laborator. Sa-ti cunosti grupa sangvina este esential pentru a putea dona si primi sange, la nevoie. Dar mai e ceva: grupa de sange te poate ajuta sa te cunosti mai bine si chiar sa stii cu cine te potrivesti cel mai bine.In cultura japoneza, se considera ca intre grupa sangvina si comportament exista o relatie foarte stransa, aceasta dezvaluind temperamentul persoanelor si chiar compatibilitatile intre ele. De exemplu Grupa B de sange - TRASATURI: Cei din aceasta grupa sangvina sunt persoane echilibrate. Personalitati puternice, practice, optimiste si perseverente, reusesc sa-si faca usor prieteni si sa isi duca la indeplinire obiectivele propuse; DRAGOSTE: Sunt persoane fidele, care nu se implica decat in relatii de lunga durata, cu parteneri de viitor. Femeile, mai ales, sunt firi devotate; COMPATIBILITATE: Grupa B este compatibila cu grupele B si 0. PROFESIE: Din punct de vedere profesional, posesorii grupei B sunt angajatii-model, care se acomodeaza cu usurinta oricarui post, acceptand fara dificultate regulile impuse si ierarhiile; DIETA: Grupa sangvina B este tipul ''nomad'' care porneste de la culturile care aveau la baza pastoritul si consumau preponderent produse lactate; PUNCTE FORTE: veseli, optimisti, meticulosi, obiectivi si rationali; PUNCTE SLABE: distanti, egoisti, aroganti, incapatanati.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ei, ce n-as da ca Parisul sa fie capitala Italiei, ofteaza Bula.
- De ce? intreaba tatal.
- Pentru ca asa am scris azi in teza, la Geografie.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMINA_ IUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult