Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Istoria regalitatii in Romania a durat 66 de ani (intre 1881 - anul incoronarii ca Rege a Principelui Carol I, aflat pe Tron din 1866) si 1947 cand monarhia a fost abolita).
› vrei mai multBancul zilei
Ministrul Greciei, al Spaniei si al Portugaliei ajung la D-zeu in audienta fiecare avand cate o doleanta.
Ministrul Spaniei il roaga pe D-zeu sa mai taie din criza ca e prea mare, la care D-zeu il anunta pe ministrul spaniol ca din pacate criza va mai dura inca 100 de ani.
La fel si ministrul Porugaliei il roaga pe D-zeu sa mai ia din durata crizei, la care la care D-zeu il anunta pe ministrul porughez ca nu il poate ajuta, criza va tine 200 de ani.
Ultimul a ramas ministru grec, pentru ca stia ca are o cerere destul de mare si va trebui sa negocieze la sange cu D-zeu.
-Doamne ajuta-ne si pe noi cu criza asta, fa-o sa fie mai mica.
La care D-zeu ii raspunse:
Hmmm, cred ca o sa mor EU si criza voastra nu se va termina.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ A_ _ _ AR_ _ ARE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.