Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi iti da tarcoale nervozitatea si risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Melcii africani uriasi reprezinta cea mai mare specie de melci de pe planeta, avand cochilii ce pot creste pana la 30 de centimetri in lungime si 15 centimetri in diametru. Apetitul lor insatiabil pentru orice tip de plante si fructe ii transforma pe melcii uriasi in daunatori redutabili ai teritoriului in care se afla. Nu se dau in laturi de la a consuma nici macar tencuiala si vopseaua de pe peretii cladirilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula in razboi cu nemtii .. de frica bula se ascunde intr-o fantana cu gandul ca va fi ecoul celui care verifica pe oriunde .. vine un neamt .. si zice ..
- E cineva acolo ?
bula de jos :
- E cineva acolo ?
neamtul:
- Mai bine ma duc in padurice !
bula de jos :
- Mai bine ma duc in padurice !
neamtul :
- Mai bine arunc o grenada sa ma asigur
bula de jos :
- Mai bine te duci in padurice

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

REPREZEN_ A_ IV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult