Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul mesaj SMS a fost trimis prin reteaua GSM ''Vodafone'' din Regatul Unit pe data de 3 decembrie 1992. Cresterea initiala a fost lenta, clientii trimitand in anul 1995 o medie de 0,4 mesaje / utilizator GSM / luna. In timp s-au remediat unele probleme ce incetineau cresterea SMS-urilor, iar pana la sfarsitul anului 2000 media mesajelor trimise a ajuns la 35 de mesaje / utilizator / luna. In anul 2010 au fost trimise aproximativ 6.1 trilioane de mesaje, insemnand o medie de 193 000 de SMS-uri pe secunda. SMS-ul a devenit o industrie comerciala uriasa, castigand in 2010 in jur de 114.6 miliarde de dolari la nivel global.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un preot catolic, unul protestant si un rabin, dupa o obositoare conferinta asupra religiilor, s-au hotarit sa petreaca seara pe marginea unui lac. Zis si facut. Merg ei la locul cu pricina, discuta vrute si nevrute, dupa care hotarasc sa faca o baie in lac. Se dezbraca ei, lasa hainele pe margine, si - goi pusca - se arunca in lac. Dupa ce ies, nici nu apuca sa se imbrace si trei femei trec prin zona, venind spre ei. Din reflex, preotul catolic si cel protestant isi acopera zonele intime, insa rabinul isi acopera fata. Contrariat, preotul catolic intreaba:
- Bine, mai rabine, de ce nu faci si tu ca noi, sa iti acoperi cu miinile partile intime?
La care rabinul raspunde:
- Nu stiu cum este in comunitatea voastra, insa in a mea eu sunt recunoscut dupa fata.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

T_ UNCH_ AT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

26 iulie 1476
Batalia de la Valea Alba (Razboieni)

La 26 iulie 1476 a avut loc Batalia de la Valea Alba (Razboieni) intre o mica armata moldoveneasca sub comanda lui Stefan cel Mare si armata invadatoare a Imperiului Otoman, condusa de insusi sultanul Mehmed al II-lea. Turcilor li se alaturase si o oaste a voievodului Tarii Romanesti, Basarab al III-lea cel Batran Laiota. Fiind inferioara numeric turcilor, armata moldoveneasca a pierdut batalia, dar a pricinuit otomanilor mari pierderi, impiedicandu-i sa exploateze victoria. Moldovenii au fost nevoiti sa se retraga in garnizoanele de la Cetatea Neamtului, Cetatea Sucevei si Cetatea Hotinului. Mahomed Cuceritorul, avand o armata care suferise pierderi insemnate, cu liniile de aprovizionare intinse de la Dunare pana la Cetatea Neamtului, va fi silit sa se retraga din fata Oastei Mari a romanilor moldoveni, care se reunise in nordul Moldovei. Testeaza-ti cunostintele despre Stefan cel Mare in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult