Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Kangchenjunga este cel mai inalt varf de munte din India si al treilea cel mai inalt munte din lume (8,586 m).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Odata, demult, cind era pe lume ceva care se chema Uniunea Sovietica, se intilnesc presedintele Statelor Unite, presedintele Frantei si presedintele Uniunii Sovietice, sa mai puna si ei lumea la cale. Dupa ce termina ei de pus lumea la cale, mai stau la un pahar de vorba, sa schimbe experienta, ce fac ei cind apare o problema neprevazuta.
- Eu, spune presedintele Statelor Unite, cind apare o problema neprevazuta, am in biblioteca Casei Albe un volum, legat in aur, memoriile lui George Washington. Il deschid, citesc cite ceva si intotdeauna gasesc o idee folositoare.
- Eu, spune presedintele Frantei, cind apare o problema neprevazuta, am in biblioteca palatului Elysee un volum, legat in piele, memoriile lui Napoleon. Il deschid, citesc cite ceva si totdeauna gasesc o idee folositoare.
- Eu, spune presedintele Uniunii Sovietice, cind apare o problema neprevazuta, il am in beciul Kremlinului pe Hrusciov, legat in lanturi. Il scot de acolo si il intreb, totdeauna are cite o idee.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ _ MINATIUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult