Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa acorzi mai multa atentie celor apropiati, pentru ca risti sa ai discutii cu parintii din cauza orelor petrecute pe jocurile din telefon. Sigur ca si divertismentul este important, dar nu ar trebui pus pe primul loc inaintea familiei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anumite nopti, cu luna, pe tarmurile oceanului Pacific, apar pe valuri unde luminoase, provocate de microorganisme luminescente, care oxideaza luciferina, un compus chimic intalnit si la licurici. Aceste microorganisme se pot lipi de penele pasarilor acvatice si astfel pot aparea lebede, cormorani sau pescarusi luminosi. Chiar si oamenii pot lasa urme luminoase pe nisipul ud daca intra in apa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge un trabant pe strada. La vitaza de 30 km la ora i se strica, asa ca face semn la masini sa-l ia si pe el.
Vine un jaguar.
-Vrei sa te trag? Intreaba soferul.
-Desigur, dar sa nu mergi cu mai mult de 40 km/ora, caci te voi claxona.
Merge masina cu 10 km/h, cu 30 km/k, cu 50 km/h. Trece un Lamborghini pe langa. Vum!
Soferul jaguarului se enerveaza merge cu 300 la ora. Trabantul claxoneaza.
Un ziarist vede intamplarea, suna ziarul si spune:
-N-o sa credeti ce am vazut. Un Jaguar si un lamborghini se intreceau cu 300 la ora, iar un trabant claxona din spate sa-i depaseasca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



MAGHIARIZARE



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult